Veelgestelde Vragen

Alles over brillenglazen

Een maand geleden ben ik van bril veranderd, maar ik voel me niet op mijn gemak. Ik heb zelfs pijn aan mijn ogen. Ik heb het gevoel dat het van de glazen komt. Ik ben al 3 keer teruggekeerd bij mijn opticien, elke keer opnieuw zegt hij dat ik er moet aan wennen. Maar ik wen er niet aan. Ik weet het niet meer. Kunnen jullie mij helpen?

Als je je niet goed voelt, en je zicht niet aangenaam is dan klopt er iets niet. Je mag niet met dit gevoel blijven zitten. We willen er alles aan doen om je een comfortabel zicht en een goed gevoel te bezorgen. Kom gerust langs met je oude en nieuwe bril, en breng eventueel je voorschrift mee. We bekijken graag wat het probleem is.

Ik heb het linkerglas van mijn bril gebroken. Ik kan niet werken zonder bril; ik heb hoge sterktes. Moeten mijn 2 glazen vervangen worden? Hoe snel kan ik mijn nieuwe glazen hebben?

Als je ander glas niet beschadigd is en het geen bepaalde kleur heeft, dan kunnen we één glas vervangen. Kom zo  snel mogelijk langs in onze winkel. We hebben 10.000 glazen op voorraad in ons labo in Vilvoorde en onze leveranciers hebben ook een ruime voorraad dat binnen de 48u geleverd kan worden. Multifocale glazen zijn maatwerk waardoor de levering neemt wat meer tijd in beslag.

Mijn brillenglazen zijn gekrast. Het is niet esthetisch en het stoort mijn zicht. Mijn huidige opticien wilt ze vervangen maar ik vind het nogal duur..... Is het echt noodzakelijk dat ik mijn glazen vernieuw ondanks dat mijn zicht niet veranderd is? Is er geen andere oplossing ?

Veel oplossingen zijn er niet als de glazen gekrast zijn. Het is inderdaad belangrijk dat uw glazen er goed uit zien en uw kijkcomfort niet gestoord wordt . Kom gerust langs. We bekijken uw bril en zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Ik heb reclame gezien over progressieve glazen op maat. Wat wilt dit zeggen? Ik heb het echt niet verstaan. Ik dacht dat alle brillenglazen op maat waren gemaakt.

Wees gerust alle glazen zijn inderdaad op maat gemaakt ! De glazen worden bij de opticien rond geleverd. en de opticiens slijpt ze op maat van jouw bril. Maar er bestaan glazen van de derde generatie, die volledig gemaakt worden op maat van uw behoefte dus 100% op maat.

Resultaat een onweerstaanbaar comfort zicht!  Wil je meer weten over deze glazen kom gerust langs in één van onze winkels.

Men spreekt vaak over verschillende kwaliteiten van glazen, maar ik verstaat niet wat ze hiermee bedoelen. Een brillenglas is toch een brillenglas?

Er bestaan inderdaad verschillende soorten en kwaliteiten van glazen en dan ook verschillende prijzen en verschillende soorten comfortzicht. Je kan het vergelijken met een auto…. Je kan met alle auto’s rijden maar ze hebben niet allemaal dezelfde prijs, comfort en ook niet hetzelfde duurzaamheid.

Het is daarom dat grote glasfabrikanten enorm veel investeren in onderzoek naar nieuwe innovatieve glazen om het kijkcomfort te verbeteren. Wil je meer uitleg hier omtrent? Kom gerust langs in onze winkels.

Mijn opticien hamert er op dat ik glazen neem met een ontspiegelingslaag. Heeft het zoveel voordelen? Ik denk niet dat ik zoiets dat nodig heb? Wat is jullie mening hierover..?

Jouw opticien heeft gelijk. De ontspiegeling zorgt eerst en vooral een esthetische verschil, maar ook voor een visueel comfort. Deze zorgt ervoor dat de lichtreflecties verdwijnen. Hierdoor krijg je een beter kijkcomfort. Kom gerust langs in de winkel en we tonen jou het verschil aan de hand van voorbeelden.

Ik heb de indruk dat mijn bril altijd vuil is. Er zijn altijd vegen op mijn glazen. Hij is nooit klaar en dat stoort mij. Hebben jullie een tip hoe ik mijn bril het beste kan onderhouden?

We gebruiken onze bril de hele dag normaal dat hij dan ook vuil wordt. De beste oplossing voor jouw glazen is deze te voorzien van een vet- en vuilafstotende laag. Deze laag zorgt ervoor dat hij minder vuil en vet gaat aantrekken. In de winkel hebben wij producten die je kan gebruiken om je bril te onderhouden. Je kan ook een badje maken voor jouw bril: zet in een bakje koud water met een druppel Dreft en ammoniak. Droog jouw bril met een microvezeldoek. Je gaat een groot verschil merken! je kan jouw bril ook gratis laten poetsen bij ons in de winkel.

Ik slaag er niet in om bril proper te krijgen vooral aan de randen van het montuur. Hebt u een speciaal product of een andere oplossing?!

De beste oplossing om jouw bril te poetsen is met een microvezel doek. Kuis hem nooit droog maar spoel jouw steeds onder koud water of maak een badje van koud water met Dreft en een druppel ammoniak. Jouw bril gaat blinken. Je bent steeds welkom in onze winkel voor een ultrasonische poetsbeurt van jouw bril. Wij doen het gewoon gratis!

Alles over brillen

Ik heb een bril die niet bij jullie is aangekocht, plaatsen jullie hier nieuwe glazen in ?

Ja, natuurlijk! Kom gerust langs met jouw montuur we checken wel even de kwaliteit na.

Ik zou graag van bril veranderen maar mijn glazen zijn nog goed. Kan ik ze hergebruiken ?

Ja, het is mogelijk. We moeten wel een montuur vinden uit ons assortiment dat past om de glazen te kunnen overslijpen.

Ik heb zo juist een veertje van mijn bril gebroken en ik vertrek op vakantie binnen een week. Overal vertelt men mij dat het te laat is om te vervangen of te herstellen. Hebt u misschien een oplossing voor mij?

Het is moeilijk om zo te zeggen of we u snel kunnen helpen…. Kom zo snel mogelijk langs in onze winkels, zodat we uw bril kunnen nakijken. Misschien kan het onmiddellijk hersteld worden. Mocht het niet mogelijk zijn dan zoeken we een snelle oplossing. Misschien een andere brilmontuur kiezen waar we jouw glazen kunnen overslijpen. Of een nieuwe bril uitkiezen in ons labo in Vilvoorde, we beschikken immers over 10.000 stockglazen.

Ik ga vaak zwemmen, en als ik mijn bril uit doe om te zwemmen zie ik niks! Bestaat er bril waarmee ik kan zwemmen en goed zie?

Natuurlijk! We kunnen zwembrillen op sterkte bestellen van –6.00 tot +6.00 en dus aangepast aan jouw zicht. Je moet wel rekenen op zo’n 65 euro. Zo kan je zwemmen en goed zien en zijn jouw ogen ook nog is beschermd tegen het chloor.

Mijn zoon is 8 jaar oud en hij moet een bril dragen. Ik zoek een opticien die mij goed kan begeleiden en keuze heeft in kinderbrillen en die tegen een stootje kunnen!

Voor kinderen ben je bij ons aan het juiste adres: wij hebben een ruim assortiment kinderbrillen en onweerstaanbare voordelen! De eerste bril krijg je volledig gratis als je een voorschrift van de oogarts hebt en een montuur kiest uit onze huismerk. Hierbovenop krijg je er 2 jaar volledige omnium garantie op het montuur. Is het de 2de bril en is er een verschil van +0.50 dioptrie dan krijg je tot zijn 18 jaar gratis 1 paar glazen.

Alles over contactlenzen

Ik draag al 6 jaar een bril en ik zou graag eens contactlenzen proberen. Wat moet ik doen? Mag ik onmiddellijk naar jullie winkel komen?

Natuurlijk je mag bij ons in de winkel langskomen, we checken je zicht na en begeleiden je graag om bij het in- en uitdoen van de lenzen. We adviseren meestal om een paar maandlenzen uit te testen.

Ik zou graag contactlenzen dragen. Maar ik heb horen zeggen dat het onderhoud nogal complex is. Hoe zit dat eigenlijk?

Het onderhoud van lenzen was vroeger nog al een klus dat klopt, maar tegenwoordig is dit veel eenvoudiger! Dankzij innoverende oplossingen is het onderhoud met de laatste generatie all-in vloeistoffen eenvoudig.

Het neemt maar een paar minuten in beslag: s ‘avonds doe je de lenzen in een lenshouder met de vloeistof. S ‘morgens alvorens ze in jou oog te steken, spoel je de lenzen af met de vloeistof. Wil je het nog eenvoudiger maken dan zijn er daglenzen: hier heb je geen vloeistof nodig! S ‘morgens lens indoen en s ‘avonds lens weggooien. Onze opticiens in de winkel adviseren  je graag.

Ik ben net 42 jaar geworden en ik krijg last om te lezen... Mijn dokter vertelde mij dat dit het begin is van presbyopie. Maar ik wil geen bril dragen. Is er een oplossing voor mij?

Om jouw leesprobleem op te lossen, is de beste oplossing een bril. Maar er bestaan ook progressieve of multifocale lenzen! Hun functie is identiek aan multifocale glazen, maar ze zitten op het oog. Wil je multifocale lenzen proberen, kom gerust langs en we bekijken graag met jouw welke multifocale lens voor jou geschikt is.

Ik draag maandlezen en vertrek binnenkort op vakantie. We gaan kamperen en varen met de boot. Ik heb horen zeggen dat daglenzen beter zijn voor mij, klopt dat ?

Inderdaad, daglenzen nemen is een goed idee! Daglenzen zullen het je op vakantie vergemakkelijken. Bovendien is het hygiënischer. Je moet geen lenzen vloeistof meesleuren en je hebt elke dag een nieuwe paar lenzen.

Mijn zoon is 8 jaar oud en hij moet een bril dragen. Ik zoek een opticien die mij goed kan begeleiden en keuze heeft in kinderbrillen en die tegen een stootje kunnen!

Voor kinderen ben je bij ons aan het juiste adres: wij hebben een ruim assortiment kinderbrillen en onweerstaanbare voordelen! De eerste bril krijg je volledig gratis als je een voorschrift van de oogarts hebt en een montuur kiest uit onze huismerk. Hierbovenop krijg je er 2 jaar volledige omnium garantie op het montuur. Is het de 2de bril en is er een verschil van +0.50 dioptrie dan krijg je tot zijn 18 jaar gratis 1 paar glazen.

Ik zou zo graag lenzen willen dragen, maar gewoon al het idee dat er iets op mijn ogen zit, krijg ik al schrik. ik ben bang dat de lens mij pijn gaat doen. Ik ben bang dat de lens op mijn oog blijft plakken en dat ik ze er niet uit krijg. Kunnen jullie mij geruststellen?

Het is helemaal normaal de je vragen stelt! Maar wees niet ongerust, de lenzen van tegenwoordig zijn vervaardigd van het laatste nieuwe materiaal silicone hydrogel en van hoogstaande technologie. En lenzen blijven helemaal niet plakken op jouw oog. Mocht je in het begin last ervaren met het in- en uitdoen van de lenzen dan begeleiden we je graag.

Ik heb van horen zeggen dat lenzen achter mijn oog bol geraken… Klopt dat?

Nee, helemaal niet! Ik denk dat dit een legende is. Het oogoppervlak is boven en onderaan beschermd door een membraan. Dit membraan zorgt ervoor dat niets achter de oogbol raakt. Mocht je vaststellen dat je slechter ziet en dat je lens niet meer op je oog zit. Waarschijnlijk is de lens uit je oog gevallen. Maar wees gerust, ze kan niet naar achter jouw oog.

Pin It on Pinterest

Share This